Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Οι "άρρωστες" σχέσεις αρρωσταίνουν την καρδιά

Ένας δυστυχισμένος γάμος ή μια δυστυχισμένη σχέση μπορεί να «αρρωστήσει» την καρδιά σας στην κυριολεξία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης μιας μαζικής καρδιακής προσβολής.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις», ότι οι ερωτικές μας σχέσεις μπορεί να έχουν δραματικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει, ότι όσοι βρίσκονται μέσα σε ένα δυστυχισμένο γάμο έχουν πιο σκληρές αρτηρίες και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών.

«Ολοένα και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η ποιότητα και τα πρότυπα των κοινωνικών σχέσεων ενός ατόμου μπορεί να συνδέονται με ποικίλες εκβάσεις της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων» ανέφερε στη Daily Mail ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Thomas Kamarck από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

«Η συμβολή της μελέτης αυτής είναι ότι καταδεικνύει πως αυτά τα είδη των συνδέσεων μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και κατά τις πρώτες φάσεις ανάπτυξης της πλάκας στις αρτηρίες και πως οι παρατηρήσεις αυτές μπορεί να σχετίζονται όχι μόνο με τον τρόπο που αξιολογούμε τις σχέσεις μας γενικά, αλλά και με την ποιότητα των συγκεκριμένων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μας με τους εταίρους μας, καθώς ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας ζωής» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το στρες που προκαλεί στον οργανισμό μια κακή σχέση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Psychosomatic Medicine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...