Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Στην εποχή του λίθου επέστρεψε η εσωτερική ασφάλεια της χώρας: Επικοινωνίες με ασύρματο!

Tραγικές καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας εκτυλίσσονται από το πρωί, στις επικοινωνίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από δεκα χρόνια η ΕΛ.ΑΣ εγκατέλειψε αναγκαστικά την ψηφιακή επικοινωνία και το σύστημα ΤΕΤΡΑ και επανήλθε στην "ηρωϊκή" εποχή των ασυρμάτων όπου όποιος έχει ένα απλό σκάνερ μπορεί να ακούει και φυσικά να καταγράφει το σύνολο των επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ!

Δεν θα είναι υπερβολή αν τονίσουμε ότι επικρατεί μείζονα αναστάτωση μεταξύ του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι από το πρωί "νιώθουν" όλες οι κινήσεις τους να είναι "ανοιχτό βιβλίο" για όποιον κακοποιό, πράκτορα, τρομοκράτη κ.λ.π έχει δυνατότητες στοιχειώδους τεχνικής υποδομής ενός απλού σκάνερ από αυτά που πωλούνται ελέυθερα στο εμπόριο. Είναι απορίας άξιον πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, γιατί η δικαιολογία περί μη ύπαρξης κονδυλίων είναι επιεικώς κωμική: αν το ζήτημα είναι 5 εκατ.ευρώ το χρόνο, κάλλιστα θα μπορούσαν να κάνουν έναν έρανο μεταξύ των Ελλήνων πολιτών για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσόν.

Η νυν ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο υπουργός Β.Κικίλιας αναφέρει ότι "έτσι το βρήκε, αυτός ήταν ο φάκελος και η εισήγηση και ήταν πρακτικά αδύνατο να αλλάξει στην παρούσα φάση ο οικονομικός σχεδιασμός" δείχνοντας την προηούμενη ηγεσία του Ν.Δένδια.

Κύκλοι του υπουργείου όμως καλά γνωρίζοντες το θέμα αναφέρουν ότι "επίτηδες δεν προχώρησε η διάθεση του ποσού προκειμένου να πάμε σε καινούριο διαγωνισμό νέου συστηματος το οποίο δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει τίποτα από την υποδομή του ΤΕΤΡΑ με συνακόλουθο αποτέλεσμα την δπάνη 80-100 εκατ.ευρώ. για την εγκατάσταση νέου συστήματος"

Από ασφαλείς πηγές αναφέρεται ότι προτάσεις υπήρχαν και για ν αλυθεί το πρόβλημα με την Siemens η οποία κρατάει τα "κλειδιά" της τεχνολογίας και τα source code αλλά και με την αμερικανική Motorola η οποία είχε εμπλοκή στην κατασκευή του ΤΕΤΡΑ και θα μπορούσε να λειτουργήσει με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες.

Να σημειώσουμε ότι για την ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) μπορεί να υπάρξει μια ενδιάμεση λύση με την χρήση ενός εμπορικού ΤΕΤΡΑ που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή, από άποψη ασφάλειας επικοινωνίας δεν έχει καμμια σχέση με το επιχειρησιακό ΤΕΤΡΑ.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για ένα συμβάν το οποί δεν έχει σχέση με τις αναγκαστικές περικοπές και στα κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά με προετοιμασία εισαγωγής εξ'αρχής νέου συστήματος από τους γνωστούς κύκλους οι οποίοι θα ενθυλακώσουν 80-100 εκατ.ευρώ μέσα σε 12-18 μήνες που αναμένεται να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.Σε ότι αφορά την ασφάλεια των στελεχών...who gives a fuck.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...