Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αυτές είναι οι 11 παραλίες των Χανίων που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία


Την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, στις 11.00, στην παραλία της Νέας Χώρας, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ανάρτησης της "Γαλάζιας Σημαίας" στις παραλίες του Δήμου Χανίων.
Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται στην 5η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο, με ένδεκα (11) συνολικά παραλίες, στις οποίες θα κυματίζει τη φετινή θερινή περίοδο η "Γαλάζια Σημαία".
Ειδικότερα, οι παραλίες του Δήμου Χανίων, οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Καλαμάκι, Νέα Χώρα, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς.
Στόχος του Δήμου Χανίων είναι να διατηρηθεί ο αριθμός των βραβευμένων ακτών με Γαλάζια Σημαία, αλλά και να βραβευθούν και άλλες νέες ακτές, οι οποίες εντάχθηκαν φέτος στο Δίκτυο Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Κολύμβησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α.) και διαθέτουν τις προϋποθέσεις και εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης.
Επίσης, σημαντικό γεγονός αποτελεί η ομόφωνη απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Χανίων για τη διοργάνωση στην πόλη μας της ετήσιας Διεθνούς Συνάντησης εθνικών χειριστών του προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 51 χωρών από όλο τον κόσμο, το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως και 19 Οκτωβρίου 2014.

Prismanews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...