Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Σπιτικό frozen yogurt με μπανάνα

Αν αφαιρέσετε από τη συνταγή το κονιάκ, μπορείτε να το προσφέρετε και σε παιδιά, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 4 ΩΡΕΣ
Υλικά
4 μπανάνες
150 γρ ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια (400 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση 
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους.
Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε, γαρνίροντας με σιρόπι της επιλογής μας, τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μισκότο.

Πηγή : topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...