Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μάφινς με σπανάκι, γαλοπούλα και κεφαλογραβιέρα

Ποιος είπε ότι τα μάφινς είναι μόνο γλυκά; Αυτή η αλμυρή εκδοχή τους θα ενθουσιάσει όποιον τα προσφέρετε.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ.σπανάκι κατεψυγμένο
2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
5 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα
αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και λαδώνετε τα 12 φορμάκια για τα μάφινς.

Μαραίνετε το σπανάκι ρίχνοντας του βραστό νερό μέσα σε ένα σουρωτήρι. Το ξεπλένετε στη συνέχεια με κρύο νερό, το πιέζετε με τα χέρια σας για να το στραγγίσετε και ψιλοκόβετε.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το μεγαλύτερο μέρος του τυριού.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.

Ομογενοποιείτε τα δύο μείγματα και ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα. Αμέσως μετά ρίχνετε τη γαλοπούλα, το σπανάκι και τα ανακατεύετε έτσι ώστε να κατανεμηθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Με ένα κουτάλι μοιράζετε ισόποσα το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή : topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...