Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Μεγάλο βήμα η τροποποίηση οδηγίας για την φοροδιαφυγή"

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για τις μητρικές και θυγατρικές εταιρίες, και την τροποποίηση της Οδηγίας, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φοροαποφυγής – κάτι πολύ σημαντικό για την ΕΕ - και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ολοκληρώνουμε την Προεδρία μας με αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των Τραπεζών το επόμενο μεγάλο βήμα για την ελληνική Προεδρία θα αποτελέσει η συμφωνία για την τροποποίηση της οδηγίας που αφορά τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, σημείωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών.

«Η Λιθουανία είναι άλλο ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση αλλά δεν αναμένονται εκπλήξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Λιθουανία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη από 1ης Ιανουαρίου, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και σε άλλα μακροοικονομικά ζητήματα, όπως «η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η έκθεση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ορισμένες συστάσεις οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής κτλ.»

«Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα, αλλά το σημαντικότερο είναι το πρώτο ζήτημα που ανέφερα, και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς μεγάλη ικανοποίηση όλων», κατέληξε.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...