Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Σπιτική τούρτα με σαβαγιάρ και φουντούκια

Εύκολη και δροσερή, αυτή είναι η ιδανική καλοκαιρινή τούρτα που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
3 κ.σ. φουντούκια τριμμένα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ .τσαγ. ζάχαρη.
1 φακελάκι ζελέ ανανά.
1/2 φλιτζ. τσαγ. καυτό νερό.
1 κουτί φυτική σαντιγί
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βρέξει ελάχιστα σε χυμό ή σιρόπι από κονσέρβα ανανά ή κάποιο λικέρ αραιωμένο σε λίγο νερό.

Διαλύουμε το κορν φλαουρ στο γάλα, προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά να βράσει και να πήξει. Μέχρι να πήξει το μείγμα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνέχεια.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε την κρέμα επάνω στα σαβαγιάρ. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο.

Βάζουμε τη φυτική σαντιγί στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει και μετά τη χτυπάμε με την άχνη και την βανίλια. 

Στρώνουμε τη σαντιγί επάνω στην κρύα κρέμα ανανά. Γαρνίρουμε με φουντούκι ψιλοκομμένο.

Πηγή : topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...