Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η Ρωσία βάζει ξανά στο παιχνίδι του Ενεργειακού πολέμου την Ελλάδα



 Ανακάμπτει το ενδιαφέρον του Πουτιν για την Ελλάδα, μετά και τις σοβαρές εξελίξεις στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να ανοίγει νέος δρόμος επαφών και… μυστικών συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς και… όχι μόνο. Η Ρωσία, βάζει την Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι του Ενεργειακού πολέμου, ο οποίος άρχισε το 2007 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ρωσία είχε χαλαρώσει το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, αφού στην Ουκρανία είχε κυβέρνηση φίλα προσκείμενη, ειδικά στο ενεργειακό παιχνίδι.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του Πουτιν για την Ελλάδα αναζωπυρώνεται, μετά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα την πρόταση βόμβα της Ρωσικής πλευράς προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ρώσοι προσέγγισαν τον Τσίπρα, ως εν δυνάμει πρωθυπουργό, γιατί πιστεύουν ότι έχει τις λιγότερες δεσμεύσεις με την Δύση (ΗΠΑ – Γερμανία). Οι όποιες «υποχρεώσεις» έχει αναλάβει δεν είναι προσωπικές, αλλά προϊόν συνεννόησης στελεχών του, που δεν μπορούν να δεσμεύσουν σε καμία περίπτωση τον ίδιο. Σε αυτό οι Ρώσοι δίνουν μεγάλη σημασία.

Η απειλή Ρωσοτουρκικού πολέμου

Ελάχιστοι γνωρίζουν τις μυστικές συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που ολοκληρώθηκαν στις 28 Απριλίου. Η Ρωσική πλευρά κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο Ερντογάν παραμένει πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ παρ” όλους τους λεονταρισμούς και θα αποτελέσει βασικό βραχίονα, σε κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ρωσία απείλησε ανοιχτά την Τουρκική πλευρά για την εμπλοκή της στην Συρία και διεμήνυσε πως εάν επαναληφθούν γεγονότα, όπως αυτά στην πόλη Κεσάμπ, η Ρωσική αντίδραση θα είναι σκληρή, απειλώντας και με στρατιωτική επέμβαση εναντίων της Τουρκίας. Αυτή η παράμετρος ήταν που έκανε τον Κέρι, να μιλήσει πρόσφατα, για το αδιαπραγμάτευτο της εδαφικής ακεραιότητας του ΝΑΤΟ, εννοώντας βέβαια την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, ως χώρας μέλους του ΝΑΤΟ για να καθησυχάσει τον Ερντογάν.

Η Ρωσία βάζει στο παιχνίδι την Ελλάδα

Οι προφανείς λόγοι, είναι οικονομικοί. Οι αφανείς λόγοι, είναι γεωπολιτική και θέλουν την Ελλάδα αντίβαρο στην Τουρκία. Μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η ασφυξία ως προς την εξαγωγή των φυσικών πόρων της Ρωσίας είναι εμφανής. Οι αγωγοί της Ουκρανίας δεν μπορούν πλέον να υπολογίζονται ως αξιόπιστη λύση. Αυτό καθιστά την πολιτική των αγωγών που είχε εγκαινιάσει ο Πούτιν με τον Κώστα Καραμανλή, ως μονόδρομο. Για την ακρίβεια, είναι θέμα ζωής και θανάτου η ολοκλήρωση του Southstream αλλά και του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, όχι όμως με τα λάθη που έγιναν την προηγούμενη φορά. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο λαθών και χαλαρότητας. Εάν ο Πούτιν εξασφαλίσει μία παρουσία στον Ελληνικό ζωτικό χώρο, τότε ελέγχει απόλυτα την Τουρκία.

Το «πακέτο» Πούτιν στον Τσίπρα

Ο Πουτιν ζητά άμεση επανέναρξη της πολιτικής των αγωγών, με την ευρύτερη δυνατή πολιτική αποδοχή, σε περίπτωση εκλογής του Τσίπρα. Τα ανταλλάγματα θα είναι οικονομικά και πολιτικά, σε επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Πούτιν θεωρεί πως με μία γενναία είσοδο, θα βάλει φωτιά σε όλον τον Ευρωπαϊκό νότο που μαστίζεται, προσβλέποντας στην φιλική στάση της Ιταλίας και σε ενδεχόμενη επικράτηση της Λεπέν στην Γαλλία, έστω ως ρυθμιστή. Μία γενναία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, θα είναι αρκετή για να επανεκκινήσει ολόκληρη την Ελληνική οικονομία, δίδοντας παράλληλα ανοιχτές πιστώσεις για αγορά πετρελαίου με ρώσικη εγγυοδοσία.

Τι θα κάνει η Ρωσία σε περίπτωση κηρύξεως Ενεργειακού Πολέμου στην Ελλάδα

Σε περίπτωση που επαναληφθεί η κήρυξη πολέμου στην Ελλάδα από την Αμερική, όπως έγινε στην περίπτωση Καραμανλή, με τα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο 2007 – 2009 που οδήγησαν στην πτώση Καραμανλή, ο Πουτιν αναφέρει πως σε πρώτη φάση δεν τίθεται θέμα εξόδου από το Ευρώ. Όμως, εάν Αμερική και Ε.Ε εκβιάσουν για την απόρριψη τέτοιας συνεργασίας, η Ρωσία θα εγγυηθεί το κλείδωμα της «νέας δραχμής», για να εμποδίσει την Αργεντινοποίηση της Ελλάδας, σε μία τέτοια εξέλιξη.

Οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο εσωτερικής διασφάλισης, ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες στη χώρα μας, από όποια μορφή απειλής ενδέχεται να προκύψει. Αυτή τη φορά, η επίθεση εναντίον της Ελλάδας θα είναι διαχειρίσιμη, σε αντίθεση με τα γεγονότα του 2007 – 2009 που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και την … κατάρρευση της χώρας, η οποία οδηγήθηκε σε πτώχευση και την είσοδο της στο ΔΝΤ.

Οι Ρώσοι προσφέρουν την δυνατότητα «γεωπολιτικής προσέγγισης», που θα περιλαμβάνει προσφορά στρατιωτικού υλικού προς την Ελλάδα, στα πρότυπα της Αιγύπτου, «για την ανασύσταση των ενόπλων δυνάμεων που έχουν βληθεί από το μνημόνιο», ενώ θα πάει ένα ακόμη βήμα παραπέρα, έχοντας στρατιωτική παρουσία αποκλειστικά στο Αιγαίο, με κοινοποιήσιμο αντάλλαγμα την Ρωσική εγγύηση στην ακεραιότητα της χώρας μας, γεωπολιτικά και οικονομικά.

Επιπλέον, οι Ρώσοι προσφέρουν την δυνατότητα ανακήρυξης ΑΟΖ με στρατιωτική προστασία, που όμως θα προβληθεί ως «πλαίσιο οικονομικού ανταλλάγματος», για την δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Ελλάδα. Το διπλωματικό σημείο; Οι Ρώσοι θα εγγυηθούν την ύπαρξη και δυτικών εταιρειών στην Ελληνική ΑΟΖ, όπως ακριβώς έγινε με την Κύπρο. Μέσα σε όλο το πακέτο, η Ρωσία θέλει να αποτρέψει την παράδοση της Θράκης στην Τουρκία. Οι Ρώσοι γνωρίζουν τις τουρκικές βλέψεις στην Θράκη και με την συμφωνία Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, θα εγγυηθούν την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής ή αλλαγής του status της περιοχής. Αναμένονται όπως όλοι καταλαβαίνουμε, σημαντικές εξελίξεις για την χώρα μας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και… το βίντεο Μπαλτάκου

Μέχρι σήμερα οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου γνώριζαν το YouTube, το Dailymotion και το Vimeo. Από εδώ και στο εξής στην ψηφιακή μας ζωή μπήκε και το Rutube. Και μάλιστα με τον πιο θεαματικό τρόπο! Το βίντεο που ανέβηκε στη ρωσική πλατφόρμα Rutube με τον (πρώην) γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, να «απολογείται» για τις διώξεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή, έκανε πολιτικό και ιντερνετικό «πάταγο». Γιατί η Ρωσία; Τι δουλειά έχει ο χρήστης με την κωδική ονομασία rutube_account_601126 να κάνει upload στο άγνωστο αυτό μέσο, ένα βίντεο που γνωρίζει ότι θα προκαλέσει πολιτικό «σεισμό»;

Οι Ρώσοι γνωρίζουν πιο πολλά από όσα πιστεύει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα ήθελαν να περάσουν οι Ρώσοι, σε Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τα σχέδια του Πουτιν. Μέσω της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θέλησαν να δώσουν ένα χτύπημα στην αξιοπιστία της συγκυβερνήσεως, με στόχο: 1) να απομακρυνθούν ψηφοφόροι από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και 2) να προσεγγίσουν πολιτικά τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καθώς βλέπουν στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ένα μικρό σύμμαχο που θα μπορούσε πιθανόν στο μέλλον να τις φανεί χρήσιμος. Ως πατριωτικό κόμμα, το οποίο είναι εκλεγμένο από τον Ελληνικό λαό, θα μπορούσε να ψηφίσει υπέρ των Ρωσικών προτάσεων, σε μια ενδεχόμενη κρίση.

Γιατί επανέρχεται στο προσκήνιο ο Καρατζαφέρης

Η Ρωσία βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ έναν πολύ καλό σύμμαχο, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις αλλά και τις προσπάθειες που έχει κάνει ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ στο θέμα των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας. Ως πατριωτικό κόμμα, θα μπορούσε άμα μπεί στη Βουλή να ψηφίσει υπέρ των Ρωσικών προτάσεων, σε μια ενδεχόμενη κρίση. Για αυτό και θέλουν την επάνοδο του Καρατζαφέρη στο πολιτικό σκηνικό.

Eπανέρχεται ο Παπανδρέου ώς απάντηση της Αμερικής

Για την ώρα η Αμερική παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία και… διαβλέπει πως ανοίγεται ο δρόμος, ώστε να προσεγγίσει η Ρωσία την Ελλάδα για ακόμη μια φορά. Θέλοντας να έχει δίπλα της η Αμερική δικούς της ανθρώπους, επαναφέρει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει αρχίσει να εμφανίζεται προκαλώντας αίσθηση με τις κινήσεις που κάνει. Αρχίζει σταδιακά μια υπονόμευση του κ. Βενιζέλου, ενώ γίνονται σταδιακά κινήσεις που θα οδηγήσουν στην επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου, στην ενεργή πολιτική σκηνή του τόπου.

Αναμένονται όπως όλοι καταλαβαίνουμε, σημαντικές εξελίξεις για την χώρα μας…

mourmoura.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...