Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Λαχταριστό αρνάκι εξοχικό ρουμελιώτικο

Λαχταριστό αρνάκι εξοχικό ρουμελιώτικο
Μικρά κομμάτια από αρνίσιο κρέας κλεισμένο σε μικρά “πακετάκια” από λαδόκολλα, παρέα με λαχανικά, τυρί και αρωματικά.
ΥΛΙΚΑ

    1½ - 2 κιλά μπουτάκι αρνίσιο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
    3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
    3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    2 – 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
    150γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
    18 ντοματίνια
    250γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
    χυμό από 1 λεμόνι
    1 φλιτζάνι Μαυροδάφνη
    1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (αν δεν σας αρέσει το κύμινο βάλτε 1 κουτ. σούπας από διάφορα ξερά μυρωδικά, ανάμικτα, όπως μαντζουράνα, θυμάρι, ρίγανη κ.ά.)
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    12 κομμάτια λαδόκολλας μεγάλα, κομμένα σε τετράγωνο σχήμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά, τα αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάζετε τη λεκάνη και τη βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας.
Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χωρίζετε τα κομμάτια λαδόκολλας ανά δύο, φτιάχνοντας έτσι 6 διπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζετε το μίγμα του κρέατος στα 6 διπλά φύλλα και φροντίζετε να βάλετε από όλα τα υλικά σε κάθε πακέτο.
Βήμα 3

Τυλίγετε τις λαδόκολλες σε πακετάκια, σφίγγοντας καλά. Αν χρειαστεί, τα δένετε με σπάγκο για να μην ανοίξουν. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τα ψήνετε για 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Βήμα 4

Βάζετε από ένα πακέτο σε κάθε πιάτο και αφήνετε τους καλεσμένους σας να ανοίξουν τα πακέτα τους για να απολαύσουν όλο το άρωμα που θα αναδυθεί από το πεντανόστιμο ζουμί.



Briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...