Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ομολογία σοκ από ΗΠΑ: Η Ευρώπη μας ζήτησε να ρίξουμε τον Μπερλουσκόνι


Στην σκιά των αποκαλύψεων των Financial Times για την Ελλάδα και τον ωμή επέμβαση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ελληνική πολιτική σκηνή ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη ζήτησε από τις ΗΠΑ βοήθεια για να ρίξει τον Μπερλουσκόνι.
«Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός» αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο «Stress Test» ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σύμφωνα με τον Γκάιτνερ «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι», όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».

«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ” όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία», προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» στην Βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα, μετά τις αποκαλύψεις του Γκάιτνερ ζήτησε «να συσταθεί άμεσα εξεταστική επιτροπή με ευρύτατες δικαιοδοσίες, διότι επιβεβαιώνεται ότι σχεδιάστηκε αληθινό ευρωπαϊκό πραξικόπημα για να ανατραπεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...