Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Κόλπα του iphone που ίσως να μην γνωρίζεις

Είσαι λάτρης των προϊόντων apple, χωρίς το iphone σου δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου και νομίζεις πως τα ξέρεις όλα...
Γελάστηκες! Υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ξέρεις!
  1. Αναρωτιέσαι τι ώρα έστειλες το sms στην Ελενίτσα και ακόμα δεν σου απάντησε; Σύρε την οθόνη σου προς τα αριστερά και θα σου εμφανιστεί η οθόνη με τις ώρες αποστολής!
  2. Θέλεις να ισιώσεις τον πίνακα στο σαλόνι αλλά δεν έχεις αλφάδι; Άνοιξε την πυξίδα και γύρνα την οθόνη αριστερά! Βάλε το κινητό σου πάνω στο κάδρο και όταν εμφανιστεί το «0» στην οθόνη θα έχεις και ίσιο κάδρο!
  3. Θέλεις να βγάλεις φωτογραφία καρέ καρέ μία συνεχόμενη κίνηση; Πάτα συνεχόμενα το κουμπί (το κόκκινο που πατάμε για να βγάλουμε photo…ναι αυτό!) και θα βγάζεις 10 frames το δευτερόλεπτο!
  4. Βάλε γράμματα αντί για αριθμούς στον κωδικό σου! Πας settings/passcode/βάλε το simple password στο off βάλε το passcode στο on βάλε τον κωδικό σου!
  5. Θέλεις να γράφεις κεφαλαία σ’ όλο το κείμενο; Πάτα δύο φορές το κουμπί shift key
Και ακόμη περισσότερα…
  1. Βγάλτε σταθερή φωτογραφία κρατώντας το iPhone οριζόντια και πατώντας το πλήκτρο «+» στο πλάι του κινητού που συνήθως αυξάνει την ένταση του ήχου.
  2.  Θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες που μόλις τραβήξατε; Ανοίξτε το app της κάμερας και σύρετε την οθόνη από τα αριστερά στα δεξιά.
  3. Πώς θα μεταφερθείτε κατευθείαν από την κλειδωμένη οθόνη στη λειτουργία της κάμερας: πατήστε 2 φορές το κεντρικό κουμπί του home και στη συνέχεια σύρετε προς τα πάνω το κουμπί με την κάμερα που βρίσκεται κάτω δεξιά από την ένδειξη «slide to unlock». Ναι, η καμερούλα είναι εκεί, αλλά αν δεν μου το έλεγε κάποιος δεν θα το δοκίμαζα!
  4. Προσωποποιημένες επιλογές δόνησης: Η παρακάτω λειτουργία αφορά μόνο τα iPhone iOS 5. Πηγαίνετε στην επιλογή Settings / General / Accessibility and ενεργοποιήστεε την επιλογή Custom Vibrations που βρίσκεται στην κατηγορία Hearing. Έπειτα πηγαίνετε Settings / Sounds. Σκρολάρετε στο τέλος και βρείτε την επιλογή Vibration Patterns. Πατήστε την και μπορείτε να διαμορφώσετε τις προσωπικές σας επιλογές δόνησης. Πατήστε το pattern που θέλετε και προσαρμόστε το σε κάποια από τις επαφές σας.
  5. Πώς να τραβήξετε screenshots: Πατήστε ταυτόχρονα το κεντρικό πλήκτρο και το κουμπί κλειδώματος του iphone (αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για να «αποθηκεύσετε» τηλεφωνικό αριθμό, ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Πληκτρολογείτε κανονικά τον αριθμό στην οθόνη και έπειτα τον φωτογραφίζετε με την παραπάνω λειτουργία).
  6. Χρησιμοποιήστε το φλας για ειδοποιήσεις! Πηγαίνετε στην επιλογή Settings > General > Accessibility and ενεργοποιήστε (ώστε να είναι ΟΝ) την επιλογή LED Flash for Alerts. Την επόμενη φορά, που θα έχετε κάποια κλήση ή μήνυμα, θα ενημερωθείτε βλέποντας το φλας της κάμερας.
  7. Αν το iPhone κολλήσει ή δεν ανοίγει, πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί κλειδώματος και το κεντρικό πλήκτρο για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα ή μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. 
  8.  Όταν ενεργοποιείτε την επιλογή του Calculator, γυρίστε την οθόνη στο πλάι για να έχετε πολύ περισσότερες δυνατότητες (ρίζες, δυνάμεις, λογαρίθμους).
  9.  Όταν βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, πατήστε 2 φορές το κεντρικό πλήκτρο home και μετά πατήστε παρατεταμένα ένα από τα εικονίδια. Όταν εμφανιστεί ο κόκκινος κύκλος πατήστε πάνω του και θα βγείτε από την εφαρμογή. Αυτή η ρύθμιση κάνει την μπαταρία να διαρκεί περισσότερο και το τηλέφωνο ή το iPad να λειτουργεί πιο γρήγορα.
  10. Κάντε μίνι δίκτυο wi-fi το κινητό σου! Αυτό το εύκολο τρικ μας μπορεί να σας λύσει τα χέρια, ειδικά αν βρισκόμαστε στο δρόμο και δεν έχουμε πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο από τον υπολογιστή μας.Πηγαίνετε στην επιλογή Settings > Personal Hotspot και ενεργοποιήστε το (ώστε να είναι ΟΝ). Αν διαθέτετε υπολογιστή της Apple, στα ασύρματα δίκτυο θα είναι πλέον διαθέσιμο και το smartphone σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε στον υπολογιστή το wi-fi password που αναγράφεται στην επιλογή Personal Hotspot του iPhone. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω του κινητού σας!
gkourou
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...