Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στην Αμμόχωστο


Με τη συμμετοχή πέραν των τεσσάρων χιλιάδων πιστών, και σημαντικού αριθμού πρέσβεων, θα τελεστεί στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό, στη Μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου, η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και η περιφορά του Επιταφίου στον περίβολο της εκκλησίας.


Η περιφορά θα έχει συνολική διάρκεια 25 λεπτά, αντί 45 που είχε υπολογιστεί προηγουμένως, ενώ η εκκλησία θα είναι ανοικτή από τις δύο το απόγευμα.
Όσον αφορά τις διευθετήσεις για τα λεωφορεία, από τη Λευκωσία θα ξεκινήσουν από το Κέντρο Χειροτεχνίας στις τρεις το απόγευμα, από τη Λεμεσό από τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας στις 2.30 το μεσημέρι, από τη Λάρνακα από την Πυροσβεστική στις τρεις το απόγευμα, από το Παραλίμνι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις τέσσερις, και από την Πάφο, από το Παφιακό στη μία μετά το μεσημέρι.

Και το Πάσχα

Εξάλλου, θεία λειτουργία για τη Μεγάλη Παρασκευή και περιφορά του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί και στον Άγιο Συνέσιο του Ριζοκαρπάσου, προϊσταμένου του Οικονόμου Ζαχαρία Γεωργίου.
Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, δε, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και θα γίνει περιφορά του Επιταφίου και στην ομώνυμη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Αιγιαλούσης, προϊσταμένου του Οικονόμου Κώστα Παπακώστα. Στην ίδια εκκλησία θα τελεστεί την Κυριακή του Πάσχα, στις έξι το πρωί, και η Ακολουθία της Αναστάσεως, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

sigmalive.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...