Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα, τώρα με τα φρέσκα λεμόνια


Aφού δεν μπορούμε να πίνουμε αναψυκτικά, ας χρησιμοποιήσουμε τα άφθονα λεμόνια της εποχής για μια σπιτική λεμονάδα. Απλή, χλιδάτη, δροσιστική.
Υλικά

500 ml φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό βρύσης ή ανθρακούχο (ό,τι προτιμάτε)

Εκτέλεση

Ξύνουμε την κίτρινη φλούδα από δύο λεμόνια σε μια κατσαρόλα

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση)

Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή για 10 λεπτά το πολύ

Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι

Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα

Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη αν δεν θέλετε να πάνε χαμένα τα λεμόνια σας

Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια

Μερικά μυστικά:

Η συνταγή αυτή δεν παίρνει μαύρη ζάχαρη γιατί χαλάει το χρώμα της λεμονάδας

Είναι πολύ ωραίο και νόστιμο αντί για νερό βρύσης, όταν σερβίρουμε τη λεμονάδα, να βάλουμε ανθρακούχο ή Perrier ή σόδα ή κάτι τέτοιο συν πολλά παγάκια. Δροσίζει τρελά το καλοκαίρι!

Βάλτε χυμό λεμονιού αλλά στίψτε και λίγο πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ, αν θέλετε

Στο τέλος ταιριάζει λίγος δυόσμος μέσα στο ποτήρι

Briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...