Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σαν σήμερα 13/4 το 2003: Τραγωδία στα Τέμπη: Λεωφορείο γίνεται φέρετρο για 21 μαθητές!

Σαν σήμερα 13/4 του 2003: Όλη η Ελλάδα θρηνεί. Ένα φορτηγό που μετέφερε ξυλεία από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, συγκρούστηκε...
πλαγιομετωπικά με σχολικό πούλμαν που επέστρεφε τους μαθητές στο Μακροχώρι Ημαθίας από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 21 μαθητές. Το τραγικό δυστύχημα που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα έγινε στο 388ο χιλιόμετρο. 
 
Το τμήμα αυτό αποτελεί το στενότερο σημείο της εθνικής οδού και ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Ελλάδας. Την άνοιξη του 2010, συνέβησαν σοβαρές κατολισθήσεις στην περιοχή των Τεμπών, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Εθνικής οδού για διάστημα τεσσάρων μηνών. Το αιματηρό δυστύχημα με τους μαθητές που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας δεν είναι το μοναδικό. Λίγα χρόνια νωρίτερα, στις 4 Οκτωβρίου 1999, λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άτομα, 6 επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου.

Επίσης. σαν σήμερα:
1922: Ο Δήμος Αθηναίων, με την απόφαση 3294, νοικιάζει στον Παναθηναϊκό το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας «επί μίαν διετίαν και επί μηνιαίω ενοικίω δραχμών πέντε». Η μίσθωση θα λήξει το 1924 και το γήπεδο θα παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό με Συνταγματική Πράξη στις 21 Ιουλίου του ιδίου έτους.

1924: Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό διεξάγεται στην Ελλάδα. Με ποσοστό 69,95%, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας.
1924: Ιδρύεται η ομάδα Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών, εν συνεχείαΑθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως γνωστή σαν ΑΕΚ.
 
1992: Συγκαλείται για δεύτερη φορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το θέμα της ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απομακρύνει από το Υπουργείο Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά.
1926: Γεννιέται η Ελληνίδα ηθοποιός, Έλλη Λαμπέτη.
2000: Ο Κώστας Σημίτης ορκίζεται για τρίτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.
2010 - Μάνος Ξυδούς, Ελληνας τραγουδοποιός.
2010: Πεθαίνει ο Έλληνας τραγουδοποιός, Μάνος Ξυδούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...