Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

"Πέταξαν" τους συγγενείς των αγνοουμένων του Boeing της Malaysia Airlines από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν – Κυκλώνας στην περιοχή των ερευνών


 Αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στη Μαλαισία για να είναι όσο πιο κοντά μπορούν στο επίκεντρο των ερευνών. Συγγενείς των αγνοουμένων Κινέζων επιβατών της Malaysia Airlines ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, από τη στιγμή που το Boeing 777 εξαφανίστηκε.

Η οργή τους δεν κρύβεται. Θεωρούν πως οι μαλαισιανές αρχές δεν τους ενημερώνουν όπως πρέπει για την πορεία των ερευνών. Δεν έχει λίγες οι φορές αυτό το διάστημα που έχουν έρθει σε ανοιχτή κόντρα μαζί τους, με αποκορύφωμα τη στιγμή, πριν μερικές μέρες, που προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα όπου γινόταν η καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Δε μπορούσαν όμως ποτέ να φανταστούν ότι ο πόνος και η αγωνία τους δε θα γινόταν σεβαστός. Οι αρχές της Μαλαισίας τους είχαν παραχωρήσει δωμάτια στο ξενοδοχείο Cyberview Resort & Spa κοντά στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και για να μείνουν όσο χρειαστεί κι όσο διαρκέσουν οι έρευνες.

Όμως, ξαφνικά, θυμήθηκαν πως στο ίδιο ξενοδοχείο έχουν κλείσει δωμάτια για τους οδηγούς, τις ομάδες και τους σπόνσορες του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στη Μαλαισία την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, υποχρέωσαν τους συγγενείς των αγνοουμένων να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο.
Μαζί τους έπρεπε να αλλάξουν ξενοδοχείο δημοσιογράφοι, ερευνητές και ξένοι αξιωματούχοι. Αλλά αυτοί, δε αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων...

Και όλα αυτά ενώ ένας από τους ψυχολόγους που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στις οικογένειες, για να τις στηρίξουν ψυχολογικά, εκφράζει φόβους ότι κάποιοι από τους συγγενείς είχαν τάσεις αυτοκτονίας.

«Στην παράδοση των Κινέζων, όταν έναν άτομο περνά μια ηλικία, όλα έχουν να κάνουν με την κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του. Όταν τους το πάρουν αυτό, δυσκολεύονται να βρουν λόγο να ζουν» είπε ο ψυχολόγος Paul Yin στο ABC News.


Οι εικόνες από τους δορυφόρους και ο κυκλώνας



Η είδηση πως δορυφόροι της Κίνας εντόπισαν ένα μεγάλο αντικείμενο να επιπλέει στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, 120 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε υποδείξει πριν μερικές μέρες η Αυστραλία, προκάλεσε για άλλη μια φορά συναγερμό.

Δυο κινέζικα πλοία σπεύδουν στην περιοχή για να δουν αν το αντικείμενο μήκους 22,5Χ13 μέτρα ανήκει στο μοιραίο Boeing.

"Το σημείο όπου βρίσκεται το αντικείμενο είναι κατά μήκος του νοτίου διαδρόμου που μπορεί να ακολούθησε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines", μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα προσθέτοντας ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε στις 18 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δορυφορικής φωτογραφίας από την Αυστραλία.






Όμως και αυτή τη φορά ο καιρός είναι αντίπαλος των ερευνών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν μπορεί να καθυστερήσει τις έρευνες.

Ο Τζίλιαν προκαλεί ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου βρίσκονται τα πλοία που αναζητούν τυχόν συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία εντόπισε αυστραλιανός δορυφόρος.
Ορισμένα από τα πλοία που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον κυκλώνα.

Συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιόμετρα και ήδη έπληξε το Νησί των Χριστουγέννων.





Δε φταίνε οι μπαταρίες λιθίου



Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Μαλαίσιος υπουργός Μεταφορών, Χισχαμουντίν Χουσέιν είπε πως όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, το φορτίο που μετέφερε το αεροπλάνο δεν φαίνεται να συνδέεται με την εξαφάνισή του.

Ήταν μια προσπάθεια να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου μέσα στο αεροσκάφος να προκάλεσαν πυρκαγιά που να οδήγησε σε δυστύχημα.
Ο υπουργός είπε ότι το φορτίο του αγνοούμενου αεροσκάφους πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας.

Πηγή : pestanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...