Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

"Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία"



Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία και το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου στον πρόεδρο Πούτιν για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία έχει στόχο πρωτίστως να δείχνει τη σοβαρότητα των προθέσεων του Κρεμλίνου, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν.

"Η Ρωσία δεν θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία. Είμαι πεπεισμένος ότι ουδείς στη Ρωσία θέλει τον πόλεμο. Είμαστε κατά της χρήσης μιας τέτοιου είδους ορολογίας όταν συζητούμε για τις σχέσεις με την Ουκρανία που είναι πολύ κοντά μας", δήλωσε ο Καρασίν χθες βράδυ σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rossia 1.

Παράλληλα ο ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τις χώρες της Δύσης που απείλησαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από τη G8.

"Θα υποστηρίζουμε όλες τις δυνάμεις του τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων, πολλώ δε μάλλον όταν από τις σχέσεις αυτές εξαρτάται η σταθερότητα στην Ευρώπη.Οι πολιτικοί της Δύσης πρέπει να το κατανοήσουν αυτό", δήλωσε ο Καρασίν.

Όσον αφορά την απόφαση του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν στην Ουκρανία "πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα επαναφέρει τη λογική σε πολλά πρόσωπα και θα δείξει τη σοβαρότητα των προθέσεων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας", υπογράμμισε.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, επίσης απέρριψε την εκδοχή του πολέμου. "Δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος μεταξύ μας. Είμαστε αδελφοί λαοί", τόνισε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή.


Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...