Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία αναγνώρισε την Κριμαία ανεξάρτητο κράτος

Η Ρωσία αναγνώρισε την Κριμαία ανεξάρτητο κράτος

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα περί αναγνώρισης της Δημοκρατίας της Κριμαίας ως ανεξάρτητου και αυτόνομου κράτους, ανέφεραν στο γραφείο Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Λαμβάνοντας υπόψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας στο πανκριμαϊκό δημοψήφισμα που έγινε στις 16 Μαρτίου 2014, να αναγνωριστεί η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη Σεβαστούπολη έχει ειδικό καθεστώς, ως ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος. Το παρόν διάταγμα μπαίνει σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του ", λέγεται στο κείμενο του διατάγματος.


Το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας κήρυξε την Κριμαία ανεξάρτητο κράτος. Η Κριμαία ζητά να ενταχθεί στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει το πρακτορείο Kriminform.

"Στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας στις 17 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε το διάταγμα "Περί της ανεξαρτησίας της Κριμαίας ". Υπέρ ψήφισαν 85 βουλευτές", αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας τη Δευτέρα.

Στο έγγραφο που ψηφίστηκε αναφέρεται ότι «το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, βασιζόμενο στα αποτελέσματα της άμεσης έκφρασης της λαϊκής βούλησης των λαών της Κριμαίας όπου φάνηκε ότι οι λαοί της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη σύνθεση της Ρωσίας, και, συνεπώς, για την έξοδο από τη σύνθεση της Ουκρανίας και υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους".

Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι "από την ημέρα της εισαγωγής σε ισχύ του παρόντος διατάγματος στο έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία της Ουκρανίας, δεν εκτελούνται οι αποφάσεις της Ανώτατης Ράντας και άλλων κρατικών οργάνων της Ουκρανίας που λήφθηκαν μετά τις 21 Φεβρουαρίου 2014".

Με βάση τα τελικά στοιχεία, υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία ψήφισαν 96,77% από τους συμμετέχοντες στο δημοψήφισμα των κατοίκων της Κριμαίας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Kriminform, τη δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Επιτροπής του Ανώτατου Συμβουλίου για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος Μιχαήλ Μάλισσεφ.

"Ο αριθμός των ψήφων των συμμετεχόντων του πανκριμαϊκού δημοψηφίσματος που τάχθηκαν υπέρ της στήριξης του ζητήματος του πανκριμαϊκού δημοψηφίσματος «Είστε "υπέρ" της επανένωσης με τη Ρωσία με δικαιώματα του υποκειμένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας;» αποτελεί 1 εκατ. 233 χιλ. 2 άτομα, που σε ποσοστιαίο αριθμό αποτελεί 96,77%", είπε ο Μάλισσεφ στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Η προσέλευση, όπως δήλωσε ο Μάλισσεφ, αποτέλεσε 1 εκατ. 274 χιλ. 96 άτομα, που αποτελεί 83,1% από τους ψηφοφόρους.

Οι κάτοικοι της Κριμαίας στο δημοψήφισμα επέλεξαν την άνθιση στη σύνθεση της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Μιχαήλ Μάλισσεφ.



Briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...