Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το 80% των Ρώσων εγκρίνει την πολιτική του Πούτιν στην Ουκρανία


Η δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν βρίσκεται υψηλότερα από ποτέ, με τέσσερις στους πέντε Ρώσους να εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου της χώρας μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, γεγονός που πυροδότησε μια έκρηξη πατριωτισμού και νοσταλγίας για την πρώην
Σοβιετική Ένωση.

Το 80% των Ρώσων που απάντησαν στη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Λεβάντα, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 21-24 Μαρτίου και δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, δήλωσαν ότι «εγκρίνουν την πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μετά την επέμβαση, τον Αύγουστο του 2008, των ρωσικών δυνάμεων στη Νότια Οσετία, την αποσχισθείσα δημοκρατία της Γεωργίας, εξήγησε ο δημοσκόπος Ντένις Βολκόφ υπενθυμίζοντας ότι τότε η δημοτικότητα του Πούτιν είχε φτάσει το 88%.

«Είναι μια έκρηξη πατριωτισμού που προκλήθηκε από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και κυρίως από την προσάρτηση της Κριμαίας», τόνισε ο Βολκόφ.

Η δημοτικότητα του 61χρονου Πούτιν ουσιαστικά δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία στη Ρωσία
tribune.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...