Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Κορεάτης που “έτρωγε” πέτρες από τους Ιάπωνες συμμαθητές του έβγαλε $445 εκατ. σε μια ημέρα Πηγή: Ο Κορεάτης που “έτρωγε” πέτρες από τους Ιάπωνες συμμαθητές του έβγαλε $445 εκατ. σε μια ημέρα

Ο Κορεάτης που “έτρωγε” πέτρες από τους Ιάπωνες συμμαθητές του έβγαλε $445 εκατ. σε μια ημέρα

Αυτό θα πει να έχεις θέληση και πείσμα για επιτυχία. Ζωντανό παράδειγμα ο Κορεάτης που γεννήθηκε το 1957 από οικογένεια εμιγκρέδων στο  νησί Kyushu της Ιαπωνίας. Με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 17 δισ. δολάρια, ο Masayoshi Son είναι ο ιδρυτής και ο βασικό μέτοχος της SoftBank, που έιναι ο τρίτος σε μέγεθος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία.
Η εταιρεία του έχει μερίδια σε πάνω από 1000 επιχειρήσεις Internet, μεταξύ των οποίων η ιαπωνική Yahoo και ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. Τοέναντι σχεδόν 22 δισ. δολ. με συνέπεια να δημιουργηθεί η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο από πλευράς εσόδων.
Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 2 εκατομμύρια followers στο Twitter (το μεγαλύτερο  νούμερο στην Ιαπωνία), έχει το 22,6% της Softbank, ζει σε  μια τριώροφη κατοικία εμβαδού περίπου 1.200 τμ, στο Τόκιο, αξίας 45 εκατ. δολ., το 2012 αγόρασε μια έκταση 9 στρεμμάτων στο Woodside, της Καλιφόρνια έναντι 117,5 εκατ. δολ., ενώ έχει και μια επαγγελματική ομάδα. Στην στην κατοχή της Softbank είναι και το γήπεδο της ομάδας στην περιοχή Fukuoka.



Το σπίτι στο Woodside
Πέραν της εταιρείας, έχει 36.000 μετοχές του δικτύου εστιατορίων WDI. Το 2013 αγόρασε το κτήριο Tiffany στην περιοχή  Ginza του Τόκιο για 327 εκατ. δολάρια.



Το Κτήριο Tiffany

 To  Fukuoka Yahoo Japan Dome

Είναι λάτρης των κρασιών Βουργουνδίας και Μπορντώ καθώς πιστεύει ότι κάνουν καλό στην υγεία, του γκολφ (στο σπίτι του μάλιστα έχει κατασκευάσει ένα γήπεδο γκολφ που προσομοιώνει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, την κατάσταση του γκαζόν, ακόμη  και τα εποχικά αρώματα, ώστε να κάνει το παιχνίδι ιδανικό), ενώ φιλοδοξεί, μέχρι τα τέλη του 2014 να έχει καταφέρει να φτιάξει το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στη χώρα.


 Η έπαυλη του Son σε προάστιο του Τόκιο

Τα πράγματα όmως δεν ήταν πάντα ρόδινα για τον Son. Όταν ήταν ακόμα παιδί του Δημοτικού βίωσε τον ρατσισμό στη χειρότερη μορφή. Παρά τις προσπάθειες των γονιών του να αφομοιωθούν από την ιαπωνική κοινωνία – μέχρι και όνομα άλλαξαν, ονομαζόμενοι πλέον Yasumoto, ο Son έγινε το “κόκκινο πανί” για Ιάπωνες συμμαθητές του, οι οποίοι μάλιστα τον κυνηγούσαν πετώντας του πέτρες. Τη θλιβερή αυτή λεπτομέρεια αποκαλύπτει ο ίδιος σε αυτοβιογραφία του, ωστόσο, καθώς φαίνεται , οι σκληρές αναμνήσεις δεν του άφησαν μνησικακία, αφού δώρισε 125 εκατ. δολάρια και τους μελλοντικούς μισθούς του μέχρι να συνταξιοδοτηθεί για να βοηθήσει τα θύματα του καταστροφικού σεισμού της Φουκουσίμα το καλοκαίρι του 2011. Η ιδέα να κατασκευάσει ηλιακό εργοστάσιο γεννήθηκε ακριβώς τότε, μετά την τραγωδία στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Σχεδιάζει λοιπόν να εγκαταστήσει ηλιακά πάρκα που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, σε όλη τη χώρα, ώστε να αντικατασταθεί κάποια στιγμή η χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Ο δρόμος προς την επιτυχία άνοιξε για τον Son το 1972, όταν συνάντησε το είδωλό του, τον ιδρυτή των ιαπωνικών McDonald's, Den Fujita, ο οποίος έναν χρόνο νωρίτερα είχε ανοίξει την αλυσίδα fast food που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη στην Ιαπωνία. Ο άνθρωπος εκείνος συμβούλεψε τον Son να πάει για σπουδές στις ΗΠΑ. Όπερ και έπραξε: σε ηλικία 16 ετών ο σημερινός πλουσιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο και γράφτηκε στο λύκειο. Ξαναχρησιμοποίησε το κορεάτικο όνομά του και τελικά μπήκε στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας. Το 1975, παίρνοντας έμπνευση από μια ιστορία για τα microchips στο Popular Science, ξεκίνησε, παράλληλα με τα οικονομικά, σπουδές computer science. Τη μαγιά για την μελλοντική του περιουσία την απέκτησε εφευρίσκοντας  έναν πολύγλωσσο φωνητικό μεταφραστή, τον οποίο και πούλησε στη Sharp για 80.000 δολάρια.  voice-operated multilingual translator and then selling it to Sharp for $80,000. Παράλληλα, άρχισε να εισάγει από την Ιαπωνία τις παιχνιδομηχανές  Space Invaders τις οποίες ενοικίαζε με leasing στους συμφοιτητές του στο Berkeley.
To 1981 επιστρέφει στην Ιαπωνία και με τις οικονομίες του, ήτοι 80.000 δολάρια ιδρύει τη Softbank. Το 1984 προσβάλλεται από ηπατίτιδα και αναγκάζεται για τρία ολόκληρα χρόνια να διευθύνει την εταιρεία του από ένα δωμάτιο νοσοκομείου.
Το 2008 η SoftBank γίνεται ο αποκλειστικός διανομέας των iPhone στην Ιαπωνία, ενώ σε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια από τη βιογραφία του, αναφέρεται  ότι απείλησε να... αυτοπυρποληθεί εάν δεν τα κατάφερνε να βγάλει άδεια να ξεκινήσει τη λειτουργία εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...