Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ!!ΠΑΓΩΣΕ Ο ΝΙΑΓΑΡΑΣ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΧΤΥΠΑΕΙ!!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ!!ΠΑΓΩΣΕ Ο ΝΙΑΓΑΡΑΣ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΧΤΥΠΑΕΙ!!
Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική που έχει φέρει πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι οι χαμηλότερες εδώ και δυο δεκαετίες, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, και το σχεδόν γενικό "μπλακ-άουτ" στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.
Τα καταφύγια για τους άστεγους "ξεχείλιζαν" λόγω της ψύχους που περιγράφεται από ορισμένους μετεωρολόγους ως "πολική δίνη".
Η θερμοκρασία κυμαινόταν στους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα , της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στο Μπρίμσον της Μινεσότα, ο υδράργυρος υποχώρησε στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου μια θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από ότι είχε την ίδια στιγμή ο Αρκτικός Κόλπος στον Καναδά όπου το θερμόμετρο έδειχνε μείον 35 βαθμούς Κελσίου.
Το ψύχος στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε κατά πολύ παραδοσιακές κρύες περιοχές του πλανήτη όπως το Αλμάτι στο Καζακστάν, όπου η θερμοκρασία ήταν μείον 22 βαθμούς Κελσίου, τη Μογγολία στο μείον 23 και το Ιρκούτσκ στη Σιβηρία στο μείον 33 βαθμούς Κελσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι Παραμονή πρωτοχρονιάς με πολύ τσουχτερό κρύο έκαναν οι Καναδοί και ενδεικτικό είναι ότι σε κάποιες περιοχές, σημειώθηκαν θερμοκρασίες μικρότερες από αυτές στον πλανήτη Άρη.
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που στον Άρη το θερμόμετρο έδειχνε στις 31/12, -30 βαθμούς, στο Ουίνιπεγκ η θερμοκρασία έφτασε τους -38 βαθμούς Κελσίου.
Την φωτογραφία με τον παγωμένο Νιαγάρα ανακάλυψε η Ecologygreece.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...