Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Στα όρια της συνταγματικότητας και του παραλογισμού κινείται ο φόρος ακινήτων!

Στα όρια της συνταγματικότητας και του... παραλογισμού κινείται ο φόρος ακινήτωνΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Με το... βαμβάκι σφάζει η Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που επεξεργάστηκαν το σχέδιο του φόρου ακινήτων, καθώς αν και αποφεύγει να χαρακτηρίσει ως αντίσυνταγματικές τις διατάξεις που έχουν δεχθεί τα περισσότερα πυρά, επί της ουσίας αναδεικνύει το ότι είτε κινούνται στα όρια της συνταγματικοτητας είτε στα όρια του παραλογισμού!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου το εισοδηματικό όριο για την απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων στη πραγματικότητα αναιρείται από το όριο της απαλλασσόμενης επιφάνειας κατοικίας αφού το τέλμα στο εισόδημα είναι υψηλότερο από το απαλλασσόμενο!
Οσον αφορά στον προσανατολισμό του φόρου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το πνεύμα του Συντάγματος "δείχνει" ότι θα ήταν σκόπιμο η φορολόγηση των ακινήτων να συνδέεται με το υποκείμενο και όχι με το αντικείμενο, υπονοώντας ότι θα πρέπει να προκύπτει και παραγόμενο εισόδημα άρα και φοροδοτική ικανότητα του υπόχρεου.
Διαβάστε ολόκληρη την Εκθεση ΕΔΩ

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...