Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

81% πιστεύει ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο

To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.



Σχετικά με την απασχόληση το 99% των Ελλήνων, χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 78%. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο το 22% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Αντίθετα στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών.
Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Πάντως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση υπάρχει μια αύξηση 4 μονάδων των θετικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.
Σε ερώτηση για το πως προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες το 14% (+3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, ενώ το 45% (-4 μονάδες) υποστηρίζει το αντίθετο.
Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος το 12% (+2 μονάδες) υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερη και το 52% (-5 μονάδες) χειρότερη.
Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος το 11% προβλέπει βελτίωση και το 77% επιδείνωση της κατάστασης.
Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία.
Εξάλλου, ειδικότερα, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει το 10% των ερωτηθέντων (αύξηση 1 μονάδα σε σχέση με πέρσι), ενώ το 87% απάντησε αρνητικά (μείωση κατά 3 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 23% έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του και 72% όχι.
Σε ότι αφορά τα πολιτικά κόμματα το 94% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη, και 4% να απαντάει θετικά. Στην ΕΕ οι μέσοι όροι ήταν 82% και 4% αντίστοιχα. Το 21% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, ενώ το 77% απάντησε αρνητικά, ενώ το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει και η Ευρώπη ευθύνη για την κρίση.

Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...