Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για τον τουρισμό


Κοινό πρόγραμμα δράσης στον τομέα του τουρισμού για την περίοδο 2013-2015 υπέγραψαν στη Μόσχα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Αλεξάντρ Ράντκοφ και τον αναπληρωτή επικεφαλής της υπηρεσίας, Εβγκένι Πισαρέφσκι....



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα του μάρκετινγκ και των ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς και ενθάρρυνση διοργάνωσης αμοιβαίων ταξιδιών γνωριμίας με τις χώρες και ενημέρωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.
  • Ενθάρρυνση της συνεργασίας στους τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού το οποίο απασχολείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και ανταλλαγή πληροφόρησης στον τομέα της τουριστικής νομοθεσίας.
  • Προώθηση στον τομέα των επενδύσεων πρακτικών και πληροφόρησης σε ότι αφορά στο πεδίο των έργων τουριστικών επενδύσεων και ενδυνάμωση της συνεργασίας σε διοικητικό επίπεδο, μέσω των αντίστοιχων αρμόδιων τμημάτων.

Πρωτοβουλίες για την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που απασχολούν σε τουριστικό επίπεδο τις δύο χώρες, όπως το θέμα των θεωρήσεων τουριστικής βίζας.

Η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας, με απώτερο στόχο την κατάργηση της.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι για το θέμα αυτό η Ελλάδα θα συνεργαστεί με τους εταίρους της στην Ε.Ε. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη δουλειά των προξενικών αρχών στο θέμα της χορήγησης βίζας.

Παρόντες στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κυρία Δανάη Κουμανάκου και ο κ. Νίκος Σιγάλας, διπλωματικός σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού.

Συμμετοχή της Ρωσίας στην τουριστική έκθεση «Φιλοξενία»

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ρωσίας, μετά από αρκετά χρόνια, στην τουριστική έκθεση «Φιλοξενία» και η πραγματοποίηση στην Αθήνα το 2014 ενός Ελληνο-Ρωσικού επιχειρηματικού Φόρουμ.

Στο θέμα των αερομεταφορών, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι θα γίνουν προσπάθειες για παροχή διευκολύνσεων, ώστε να καταστεί η αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Μόσχας περισσότερο ελκυστική για τους τουρίστες των δυο χωρών.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα αναπτύσσει ειδικά προγράμματα για τον θεματικό τουρισμό, δίνοντας έμφαση στον θρησκευτικό και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε σήμερα το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας. Ο τουρισμός ενισχύει τη φιλία των δυο λαών. Δυναμώνει τις ισχυρές παραδοσιακές μας σχέσεις. Θα ήθελα με τη σημερινή ευκαιρία να στείλω ένα μήνυμα φιλίας στο Ρωσικό λαό και να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη του στην Ελλάδα».

Συνάντηση με εκπροσώπους tour operators

Τη διεύρυνση της συνεργασίας με τους tour operators της Ρωσίας συζήτησε η κ. Κεφαλογιάννη κατά τη συνάντηση της με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ρωσικών ταξιδιωτικών οργανισμών.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι οι έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες, ώστε να εξελίξουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους και πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δείχνει έντονη διάθεση να δραστηριοποιηθεί σε νέα πιο ελκυστικά προϊόντα, καθώς και στους τομείς του ιατρικού, του θαλάσσιου και του πολιτιστικού τουρισμού.
planetgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...