Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στον Κόκκινο Μύλο αναπαύεται η Πόλυ Πάνου



Η κορυφαία του λαϊκού πάλκου Πόλυ Πάνου κηδεύτηκε σήμερα στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Τη σορό της συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία μια στρατιά φίλων και συνεργατών της από το λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60.
Θρυλικά ονόματα, όπως η Καίτη Γκρέι, ο κιθαριστής Μάριος Κώστογλου- επί χρόνια στενός συνεργάτης της Πόλυς Πάνου-, ο μπουζουξής και συνθέτης Νίκος Μεϊμάρης, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Δημήτρης Χιονάς, η ακατάβλητη Γιώτα Γιάννα, κι άλλες μορφές από την πινακοθήκη του γνήσιου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, αποχαιρέτησαν την δική τους Πόλυ Πάνου.
Το «παρών» έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, η κόρη του Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα, ο γιος και η χήρα του Μανώλη Αγγελόπουλου, η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, η χήρα του αείμνηστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού «Σπόρου» (ψευδώνυμο του Γιάννη Σταματίου), ο Γιώργος Νταλάρας, και άλλοι.
«Η Πόλυ Πάνου, η αρχόντισσα, έφυγε για τα μπουζούκια των αγγέλων κι εκεί θα συναντήσει πολλούς: Τον Καζαντζίδη, τον Τσιτσάνη, τον Μητσάκη, τον Παπαϊωάννου, τον Γαβαλά, τη Χρυσάφη, τη Μαρίκα Νίνου. Ξεκίνησε από μικρό κοριτσάκι δίπλα στον Μπιθικώτση κι ανέβηκε δυο-δυο τα σκαλοπάτια της επιτυχίας, το όνομά της φιγουράρισε πρώτο σε μαρκίζες μαγαζιών, έκανε υπερατλαντικά ταξίδια για να διασκεδάσει με το ελληνικό τραγούδι τον ελληνισμό», είπε αποχαιρετώντας την συγκινημένος ο στενός της φίλος Στέλιος Πλακίτσης, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία που εψάλη στο Α’ νεκροταφείο. Εκεί την αποχαιρέτησαν επίσης με ένα σύντομο αποχαιρετισμό, ο τραγουδιστής Περικλής Περάκης και οι φίλοι του συλλόγου Ευβοίας, «”Στέλιος Καζαντζίδης, Υπάρχω».
Η Πόλυ Πάνου, η ψιλόλιγνη ερμηνεύτρια από την Πάτρα, που για παραπάνω από έξι δεκαετίες ερμήνευσε ανεπανάληπτα με την κοντράλτα φωνή της και με όλη της την ψυχή, τον πόνο και τον καημό, τα πάθη και τη χαρά των άλλων, «έφυγε αφήνοντας πίσω της διαμάντια», είπαν συγκινημένοι σήμερα οι φίλοι της.
Στεφάνια στην κηδεία της Πόλυς Πάνου έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης , ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, κ. ά.
  www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...