Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε αλλά στάθηκε όρθιος ο Λαϊκός Σύνδεσμος...

Σταθερή διαφορά 1,2% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και πτώση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κατά 2,3% καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τη Real News που πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά πριν τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 22,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ  21%,ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή παρά την σημαντική πτώση των ποσοστών της:
Από 9,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο, πέφτει στο 6,8% στην πρόθεση ψήφου, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν και ότι πολύ δύσκολα οι έχοντες την πρόθεση να ψηφίσουν ΧΑ α το δηλώσουν, ειδικά οι δημόσιοι υπάληλλοι αφού η έρευνα γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε με συνέντευξη στο σπίτι τους.
Είναι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα που έδωσε και η ALCO ως προς την απόλυτη πρόθεση ψήφου. Που σημαίνει ότι η ΧΑ φέρνει μετά απ'όλα αυτά μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό από το 6,9% 2012 αφού με αναγωγή επί των αναποφάσιστων ξεπερνά το 8,2%!
Από τα άλλα κόμματα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει στην πρόθεση ψήφου 5,5%, οι ΑΝΕΛ 5,3% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο όριο εισόδου στη Βουλή, δηλαδή στο 3%.
Τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης του Ιουνίου σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 22%, ενώ ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνυόταν o Λαϊκός Σύνδεσμος με 9,1% και ακολουθούσαν:  ΠΑΣΟΚ (6,1%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), ΚΚΕ (5,1%) και  Δημοκρατική Αριστερά (3%). Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7%.
 
Στην Εκτίμηση Ψήφου η ΝΔ τον Ιούνιο λάμβανε ποσοστό 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και «Άλλο Κόμμα» με 5,9%.

Δηάδή σε σχέσεη με τον Ιούνιο το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει περίπου 10% της δύναμής του!
Στην δημοσκόπηση της ALCO στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 21,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,7% των ερωτηθέντων, Λευκό το 3,9%, Αποχή το 8,6%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 12,8% του δείγματος.
Για "εγκληματική οργάνωση" η τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι καλή επίδοση...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...