Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

H Google τα "βάζει" με τα γηρατειά ιδρύοντας την Calico

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη γήρανση θα εστιάζει η νέα εταιρεία της Google, με την επωνυμία Calico.
 
H Gοοgle συνεχίζει την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες ιδρύοντας την εταιρεία Calico, η οποία έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνοδεύουν τη γήρανση.
 
Το νέο εγχείρημα «θα εστιαστεί στην υγεία και την ευημερία και ειδικά στις προκλήσεις της γήρανσης και των νοσημάτων που σχετίζονται με το γήρας» δήλωσε ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ.
 
Επικεφαλής της Calico θα είναι περιέργως ο Άρθουρ Λέβινσον, πρόεδρος της Apple.
 
Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο της νέας εταιρείας, το πιθανότερο όμως είναι ότι η Google θα αναζητήσει λύσεις αξιοποιώντας τα κέντρα δεδομένα, τους αλγόριθμους αναζήτησης και τις πληροφορίες που συλλέγει στο Διαδίκτυο.
 
Όπως σχολιάζει το BBC, προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο Λάρι Πέιτζ, ο οποίος πάσχει από παράλυση των φωνητικών χορδών.
 
Λόγο να ανησυχεί έχει και ο έτερος συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν, ο οποίος έμαθε το 2008 ότι φέρει ένα γονίδιο που αυξάνει στο 50% τον κίνδυνο νόσο του Πάρκινσον.
  
7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...