Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το γάλα

Με ενημερώσεις όσων ασκούν πολιτική για την απόφαση που λήφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξεκινούν τη δράση τους αγελαδοτρόφοι και κτηνοτρόφοι της Ελλάδας, όπως προέκυψε από τη σημερινή τους σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, Γιώργος Κεφαλάς, θα έχει έτοιμο και σχετικό υπόμνημα, ενώ όπως επεσήμανε, στις προθέσεις αυτών που απασχολούνται και στους δύο κλάδους είναι από κοινού να προβούν σε κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως τόνισε εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, που όπως τόνισε πλήττει σημαντικά το ελληνικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ταυτότητά τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά η μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες market, οδηγεί την ελληνική παραγωγή -σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης - σε συρρίκνωση και αφανισμό, υποβαθμίζει το προϊόν και ξεγελά τον Έλληνα καταναλωτή.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...