Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρώτο ελληνικό ηλιακό όχημα παραγωγής είναι γεγονός


Το πρώτο ελληνικής κατασκευής υβριδικό ηλιακό όχημα, πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα αύριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας.
Πρόκειται για ένα τριθέσιο, τρίκυκλο όχημα, το οποίο αποτελεί ρεαλιστικό project αφού σύντομα θα μπει στην παραγωγή.
Οι ενδιαφερόμενοι να δουν από κοντά το όχημα, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, από τις 10.00 το πρωί ως και τις 11.30 το βράδυ.
Σύμφωνα με το δημιουργό του Μανώλη Τσικανδιλάκη, το ηλιακό όχημα που φέρει τον τίτλο Sunnyclist έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση για να γίνει ένα ασφαλές ηλιακό τρίκυκλο μοτοποδήλατο δημόσιας χρήσης και υψηλών επιδόσεων, ελαφρύ και ταυτόχρονα ανθεκτικό ώστε να μπορεί να μεταφέρει άνετα τρεις επιβάτες με μοναδική αυτονομία. Η σχεδίαση του έχει γίνει με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων σχεδιαστικών και υπολογιστικών μηχανολογικών προγραμμάτων ενώ ταυτόχρονα η όλη ιδέα βασίζεται στις απλές αλλά θεμελιώδης αρχές της επιστήμης. 
To design του Sunnyclist ακολουθεί τις απαιτήσεις της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας ώστε εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ηλιακή και ανθρώπινη ενέργεια για μία σίγουρη και οικολογική μετακίνηση.

Prisma news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...