Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ν.Μπακογιάννη: "Να κατεβούν τα κόμματα με κοινούς υποψήφιους κατά της ΧΑ"

Τον φόβο του να αντιμετωπίσει τον λαό το πολιτικό σύστημα και να αποφύγει εθνικές εκλογές, εκφράζει μέσω της βουλευτού της Ντόρας Μπακογίαννη, η οποία πρότεινε να κατέβουν όλα τα κόμματα με κοινό υποψήφιο σε περίπτωση , που παραιτηθούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου.
 
Δηλαδή προσπαθούν να εμφανίσουν μια κατάσταση "μόνοι σας και όλοι μας".
 
Δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε αποσταθεροποίηση εξαιτίας μίας ενδεχόμενης παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη και προτείνει τα δημοκρατικά κόμματα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών να κατέβουν με κοινό υποψήφιο.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο να επιδείξει «ψυχραιμία και νηφαλιότητα» και να μην «παίξει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής.
 
«Η Χρυσή Αυγή θα καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι και δημοκρατία σε αυτή τη χώρα.Τώρα το καταλαβαίνει και σφαδάζει.Θέλει επαναληπτικές εκλογές (σε περιφέρειες) θα τις έχει (αλλά) αν θέλει αποσταθεροποίηση δεν θα την έχει».
 
Η κυριά Μπακογιάννη επιτέθηκε και στον γενικό γραμματέα τςη ΧΑ λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. «Αν ο Μιχαλολιάκος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει με τους θεσμούς απατάται. Αν θέλει να παραιτήσει οκτώ βουλευτές, θα έχουμε οκτώ επαναληπτικές εκλογές, που θα κερδίσουν τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου. Αν θέλει να παραιτήσει 18, θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».
 
Από την κίνηση αυτή προκύπτουν πολυ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Εάν ήταν σίγουροι για την καθίζηση της ΧΑ όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, δεν θα είχαν κανένα λόγο, να μην προχωρήσουν σε εκλογές με δικους υποψήφιους.
 
Στη ΝΔ θεωρούν ότι με ξεχωριστούς υποψήφιους, ο λαός μπορεί να σκεφτεί τα πραγματικά του προβλήματα, να σταματήσει να επηρεάζεται από τον "θόρυβο" της ΧΑ, να σκεφτεί τα 25 ευρώ εισητήριο στα νοσοκομεία, και να ψηφίσει τελέιως διαφορετικά από ότι θα επιθυμούσαν στην Συγγρού.
 
Θα μπορούσε ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει περισσότερες έδρες από την ΝΔ,και μετά θα είχε κάθε δικαιωμα να ζητάει εθνικές εκλογές καθημερινά.
 
Επαναληπτικές εκλογές σε στιλ δημοψηφίσματος ενάντια στην ΧΑ ποιό πιθανό είναι να της αποδώσει κέρδη, παρά απώλειες, αφού θα έχει θυματοποιηθεί εκ των πραγμάτων. Και όταν παρέλθει ο θόρυβος, και ο κόσμος θα ζει ξανά στα προβλήματα, στις δημοτικές και στις ευρωεκλογές του 2014, είναι πιθανό να έχουν επιτυχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
 
Αυτά τα "ατυχήματα" στη Συγγρού θέλουν να τα αποφύγουν, και έτσι επιχειρούν την πρόταση του "κοινού υποψηφίου" με την οποία αποφεύγουν να εκτεθούν στην λαϊκή ψήφο, και να κριθούν για τις επιλογές τους, ενώ ταυτόχρονα θα καταφέρουν να "συνενοχοποιήσουν" και το λεγόμενο αντιμνημονιακό πολιτικό σύστημα. 
 
Κάθε φορά που θα έρχονται νέα μέτρα, θα πρέπει να ψηφίζουν και οι "κοινοί υποψήφιοι που έγιναν βουλευτές".
 
Αν μη τι άλλο η κίνηση του Ν.Μιχαλολιάκου προκάλεσε αμηχανία στο πολιτικό σύστημα, και δείχνει ικανή να επιφέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εάν τελικώς πραγματοποιηθεί.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...